Vader Dion, moeder Saskia en wethouder Gerard Nijland. Foto: Marlous Velthausz

Vader Dion, moeder Saskia en wethouder Gerard Nijland. Foto: Marlous Velthausz

Het Tijmenveldje is officieel geopend

Maatschappij

’S-HEERENBERG – Onder grote belangstelling werd vrijdag 19 januari het Tijmenveldje aan de Dr J.H. van Heeklaan in ’s-Heerenberg officieel geopend. Wethouder Gerard Nijland van de gemeente Montferland opende samen met Saskia, de moeder van Tijmen, met een welgemikt schot op doel, de speellocatie. Beide schoten waren met de speciale ‘Tijmen voor het goede doel’-ballen.

Door Marlous Velthausz

Het was wel toevallig dat verschillende kinderen tijdens de opening al gebruik maakten van het veldje. Ze voetbalden gewoon door tijdens de speech. “Het is een prachtig veld geworden met op de middenstip het logo van Tijmen. Vele vereniging zouden jaloers zijn op zo’n mooi veldje”, aldus Dion, de vader van Tijmen.

Het was in 2018 toen Tijmen Steenbergen door een ongelukkige botsing tijdens een bekerwedstrijd van toenmalig MvR, op 13-jarige leeftijd op het voetbalveld kwam te overlijden. Een tragisch ongeval dat enorm veel impact heeft gehad op de lokale samenleving. Ter nagedachtenis aan hem is er toen een actie gestart om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen en hem te blijven herdenken met een eigen sportveld. De ouders van Tijmen en het Tijmen Stichtingsbestuur zijn 3,5 jaar bezig geweest om het veldje te kunnen realiseren.

Saskia vertelde in haar speech dat het heel onwerkelijk is om op het veldje te staan met de naam Tijmen erop. “Het is een droom die wij, Saskia en Dion, als ouders van Tijmen koesterden. Een speelplek in de geest van Tijmen waar iedereen welkom is. En het is een bovendien op een geweldige locatie. De plek waar Tijmen bijna dagelijks kwam: voetbal, tennis, Finally en BSO. Het moet dé plek worden waar alle kinderen samenkomen om te spelen, te sporten en vooral heel veel plezier te beleven. Het is ongelooflijk hoe dit veldje zo snel tot stand is gekomen. Ruim 3,5 jaar geleden was dit idee geboren tijdens wat sparren met Jos Marrissink, de voorzitter van voetbalvereniging FC Bergh. We dachten dat de realisatie wel zo’n acht tot tien jaar zou gaan duren. Maar nu ligt het er al! Dat kan alleen maar dankzij de vele vrijwilligers. En daar zijn we iedereen enorm dankbaar voor.”

Het is een modern multifunctioneel speelveld geworden waar alle kinderen samen kunnen komen om te spelen en te sporten. Door inzameling van geld tijdens het Tijmentoernooi, maar ook bij andere gelegenheden, ligt het speelveld er nu. Met dank aan alle sponsoren, vrijwilligers, bezoekers aan het toernooi, kopers van de loten, de buurt, de gemeente en het Stichtingsbestuur.

Saskia vertelt verder: “Wij zijn de sponsoren heel erg dankbaar: De winkels in ‘s-Heerenberg en omgeving, de vele ondernemingen en onze hoofdsponsor Cafetaria Litjes. De Berghse Stichtingen Stadskern, Berghs Belang, Gasthuis Bergh, De Business club, De Rotary dragen ons een zeer warm hart toe. Het is ook geweldig om mensen uit de buurt te zien. Dank jullie wel dat jullie dit project ook omarmd hebben. Samen gaan we er iets moois van maken. En als er iets speelt, weten jullie ons te vinden! Ook bij eventuele overlast moeten we dat samen oplossen.”
“Zonder de gemeente was dit niet mogelijk geweest. Dank voor jullie steun en het ter beschikking stellen van de grond en adopteren van het veld. Een enorm warm en mooi gebaar dat onze Stichting echt verder helpt. Wij hopen dat we in de toekomst weer bij jullie mogen aankloppen als er een nieuw initiatief is! Want daar gaan wij voor. Misschien wel iets met een mooi schoolplein of speelplein in een andere wijk.”
Last but not least: het is fantastisch om enkele vrienden en spelers van het elftal van Tijmen van toen te zien. Tijmen zal zeker niet uit jullie harten zijn verdwenen. Jullie waren echte vrienden. Op sport, op school, overal. Maar weet dat dit andersom ook nog steeds zo is. Daar mag je echt op vertrouwen. Ik dank jullie allen namens ons fantastische bestuur. Op een mooie toekomst samen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal