Op landgoed Sevenaer. Foto: PR
Op landgoed Sevenaer. Foto: PR

Sociëteit Auditie viert 50-jarig bestaan

Maatschappij

‘S-HEERENBERG - Op 24 april 1974 werd herensociëteit Audite opgericht door een aantal vrienden. Doel was gelijkgestemde heren samen te brengen voor een goed gesprek met respect voor elkaars meningen. Ook was het de bedoeling dat de leden om beurten een barpraatje zouden houden over onderwerpen die op dat moment in de belangstelling staan. Nog steeds gebeurt dit twee a drie keer per jaar, waarbij soms sprekers van buiten worden uitgenodigd. Op de eerste en derde dinsdagavond van de maand komen de leden bij elkaar. En tweemaal per jaar wordt er een uitstapje georganiseerd. Nu, in 2024, is dat allemaal nog steeds aan de orde. Uiteraard is het ledenbestand in de loop der jaren veranderd. Op dit moment telt de soos 21 leden, afkomstig uit een wijde regio van ’s Heerenberg tot Oosterbeek. En er is ook nog steeds ruimte voor nieuwe leden.

Elke vijf jaar is er een excursiedag van de leden samen met de partners. Zo werd al eens een bezoek gebracht aan Utrecht, waar onder andere een bezoek werd gebracht aan het atelier van Ruud Kuijer en zijn grote landschapselementen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Ook Rotterdam werd eens bezocht, met uiteraard een rondvaart met de Spido. Ook het Woudagemaal in Lemmer werd bezocht.
Het vijftigjarig jubileum wordt gevierd met een uitstapje naar Amersfoort, waarbij onder andere een rondvaart wordt gemaakt door de grachten. Daarna een rondtoer over de Utrechtse Heuvelrug langs buitenplaatsen en paleis Soestdijk en als afsluiting een diner in Zevenaar. En dan is sociëteit Audite klaar voor de volgende vijftig jaar.


www.societeitaudite.eu

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant