Het decor van live-optredens van bands. Foto: PR TV Mozaiek

Het decor van live-optredens van bands. Foto: PR TV Mozaiek

Van ziekenomroep naar regionale zender

Maatschappij

TVR Mozaïek zoekt samenwerking met verenigingen

ZEVENAAR-DIDAM - TVR Mozaïek begon ooit als omroep voor zieken en ouderen in de Liemers maar is dat in de praktijk allang niet meer. De reportages van de tv-ploeg worden voor een breed publiek gemaakt en de luisteraars van radio Mozaïek liggen niet in ziekenhuis Rijnstate Zevenaar. TVR Mozaïek profileert zich meer en meer als regionale omroep voor de gemeenten Montferland, Zevenaar, Duiven en Westervoort en wil de binding met lokale verenigingen, stichtingen en platforms versterken.

De tv-ploeg van TVR mozaïek maakt op verzoek of op eigen initiatief reportages van evenementen en activiteiten in de Liemers. De tv-ploeg beschikt over een reportagewagen en er is veel geïnvesteerd in nieuwe camera’s en andere benodigdheden. In de tv-studio worden regelmatig opnames gemaakt van liveoptredens van bands. Alle reportages zijn te zien op het YouTube kanaal van TVR Mozaïek.
De radioprogramma’s zijn te beluisteren via de website. De luisteraars van radio Mozaïek komen uit alle delen van het land. Het programma Country Moments heeft zelfs een internationaal publiek. Dit programma wordt al jaren gemaakt en heeft een trouwe schare fans opgebouwd. De radiomakers kennen veel countryartiesten persoonlijk.

Naamsbekendheid
TVR Mozaïek wil meer naamsbekendheid in de regio en meer luisteraars uit de Liemers en omgeving. Daarom wil de omroep samenwerken met verenigingen, stichtingen en platforms in de regio. TVR Mozaïek gaat verenigingen, stichtingen en platforms in de vier gemeenten actief benaderen om te zien wat zij voor elkaar kunnen betekenen en hoe de samenwerking kan worden ingevuld. Bijvoorbeeld met een nieuw radioprogramma met focus op de regio. Er zijn veel verenigingen actief in de regio en al deze activiteiten verdienen meer aandacht en publiciteit. Een radio-uitzending kan daarbij zeker helpen.
Radio Mozaïek geeft lokale verenigingen, stichtingen en platforms een podium in het nieuwe radioprogramma De REGIO Draaitafel. In de rubriek de Vereniging van de Week! praat het station met gasten over de vereniging, de leden en de activiteiten die ze organiseren. De radio-uitzending kan ook een feestelijk tintje krijgen als er reden is om individuele leden of de vereniging als geheel in het zonnetje te zetten. Het radioprogramma De REGIO Draaitafel wordt via de website uitgezonden op maandag van 10.00 tot 11.30 uur. Elke uitzending wordt opgenomen en is op elk moment (opnieuw) te beluisteren.

Investeringen
Om klaar te zijn voor de toekomst is ook de radiostudio aangepast en is er geïnvesteerd in een nieuwe audiomixer, nieuwe computers en andere benodigdheden. Er kunnen nu meerdere gasten worden ontvangen en het is nu mogelijk om livemuziek uit te zenden en op te nemen.

Zorgcentra
En nieuw profiel betekent niet dat TVR Mozaïek de doelgroep ouderen uit het oog verliest. Integendeel. Het team van Radio Mozaïek Live blijft muzikale middagen presenteren voor de bewoners in de verschillende zorgcentra in Zevenaar, Duiven, Didam en Westervoort. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de activiteitenbegeleiders van de verzorgingstehuizen. Met een hapje en een drankje genieten de oudjes van de muziek.

Nieuwe leden gezocht
De coronajaren hebben ook bij TVR Mozaïek geleid tot een daling van het aantal leden; een verlies dat nog niet is weggewerkt. TVR Mozaïek wil bovendien in de komende tijd alle activiteiten uitbreiden: meer tv-reportages, nieuwe radioprogramma’s en meer muzikale Mozaïek live middagen in de zorgcentra. Dit kan alleen als de omroep erin slaagt nieuwe leden te werven. Iedereen met interesse in radio en/of tv, techniek en/of presentatie is welkom. Potentiële nieuwe leden kunnen zich aanmelden via de website. Het is ook mogelijk om vrijblijvend meer informatie te vragen over de boeiende werkzaamheden bij TVR Mozaïek.


www.tvrmozaiek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant