Bezoekers van het voorzittersdiner wacht een sprankelende presentatie van Job van Eunen. Eigen foto

Bezoekers van het voorzittersdiner wacht een sprankelende presentatie van Job van Eunen. Eigen foto

Jarige Liemerse Uitdaging trakteert voorzitters op diner en inspiratie

Maatschappij

DUIVEN - De Liemerse Uitdaging organiseert op 6 juni in De Ogtent in Duiven een feestelijke bijeenkomst ter ere van haar tienjarig bestaan. Bestuursleden van verenigingen en stichtingen uit Montferland, Duiven, Zevenaar en Westervoort worden van harte uitgenodigd voor een diner en een presentatie van Job van Eunen.

Door Karin van der Velden

Praktische adviezen en inzichten om verenigingen en stichtingen te helpen bloeien. Daarop trakteert Job van Eunen de aanwezigen tijdens een presentatie. Wie het boek ‘De Gelukkige Vereniging’ heeft gelezen, weet hoe inspirerend en motiverend zijn aanpak is. Een verhelderende kijk op het besturen van verenigingen in een tijd waar leden zich soms gedragen als een kritische consument. Hoe zorg je er dan voor dat je leden zich gaan gedragen als trotse eigenaar?

Audrey Jeurissen, projectmanager van de Liemerse Uitdaging maakte onlangs kennis met Job: “Een sprankelend persoon. Hij praat heel bevlogen en heel basic, wat hij vertelt is geen hogere wiskunde. In een tijd waar we veel mailen en appen is het juist zo belangrijk om elkaar in de ogen te kijken. Om echt contact te hebben, pas dan proef je de sfeer en zie je de oprechtheid van de ander. Maar ook al is het allemaal heel logisch, soms ben je dat even vergeten. Het liefst zou ik alle verenigingsbestuurders ook persoonlijk willen zeggen: Dit is een uitnodiging voor jullie en ik zou het leuk vinden als je erbij zou zijn. Enthousiasmeren lukt beter als je iemand belt of fysiek uitnodigt. Dat is iets wat Job meegeeft. Mensen willen gezien worden. Vooral bij jongeren zie je dat er weinig echt contact is.” 

Het idee om Job uit te nodigen, kwam van bestuurslid Jacqueline ter Horst, zij kent hem persoonlijk uit de korfbalwereld. In het boek, dat Job samen met Roel van der Weide schreef, worden de kernwaarden veiligheid, gelijkwaardigheid en samenwerken uitgelegd door korfbal als voorbeeld te nemen. Veiligheid, je mag elkaar niet de bal af pakken. Gelijkwaardigheid, in deze gemengde sport mag je niet schieten als je wordt verdedigd. Een klein iemand kan het daardoor opnemen tegen een groot persoon. En samenwerken moet, je mag namelijk niet lopen met de bal. De vooroordelen over deze sport verdwijnen door de spontane schrijfwijze. 

De Liemerse Uitdaging wil het tienjarig jubileum vieren door iets te geven aan de verenigingen en stichtingen uit de regio. Audrey: “Maar dan wel met een doel, we willen dat de deelnemers aan het eind van de avond geïnspireerd en met een boodschap naar huis gaan.” Zelfs paste Audrey de aanpak van Job en Roel meteen toe en ze ziet dat het werkt.

Het boek De Gelukkige Vereniging is geschreven met sportverenigingen als voorbeeld, maar de verhalen zijn op op elke vereniging van toepassing. Job van Eunen staat bekend om presentaties waarmee hij interactie met de zaal zoekt. Hij laat deelnemers ook zelf dingen aandragen. Zo gaan bestuurders in gesprek met elkaar en kunnen ze leren van elkaar. Niet iedereen hoeft zelf het wiel uit te vinden.

Deze avond is er volop gelegenheid om te netwerken met collega-bestuursleden uit de regio. Bestuursleden krijgen de kans om in een ontspannen sfeer te praten met collega’s uit verschillende organisaties, terwijl ze genieten van een verzorgd diner en twee gratis drankjes. De Liemerse Uitdaging heeft bestuurders en ondernemers uit haar netwerk uitgenodigd: “Mensen die we de afgelopen jaren via de beursvloer hebben ontmoet. Per organisatie mogen maximaal twee mensen komen, dan kom je zeker in aanraking met andere bestuurders.”

“De aanmeldingen gaan boven verwachting hard”, vertelt Audrey. “Als je deze inspirerende avond niet wilt missen, kun je maar beter snel een plek reserveren. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.” Inschrijven kan tot uiterlijk 31 mei via www.liemerseuitdaging.nl/10-jaar-liemerse-uitdaging, zolang er plek is.
Het Voorzittersdiner is een initiatief van de Liemerse Uitdaging in samenwerking met De Ogtent, Zalencentrum Staring en Socratio. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen via info@liemerseuitdaging.nl.

De Liemerse Uitdaging is de verbindende schakel die stichtingen en verenigingen, met gesloten beurs, verbindt aan het lokale bedrijfsleven: “Wij dagen maatschappelijk betrokken ondernemers uit om menskracht, materialen en middelen in te zetten voor de inwoners van de Liemers. Samen gaan we voor de win-win-win situatie waarbij de verenigingen en stichtingen vooruit geholpen worden, bedrijven hun betrokkenheid tonen en nieuwe verbindingen gelegd worden tussen bedrijfsleven en de samenleving.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant