Afbeelding

Stemmig Kerstconcert door het Liemers Mannenkoor

Muziek

DIDAM - Tijdens het kerstconcert op 17 december, in de overvolle en kleurrijk verlichte Mariakerk in Didam, vormden de zangers, solisten, piano en het Omikron Saxophone Quartet een prachtig geheel tijdens het concert.

Met het internationale repertoire nam het koor de aanwezigen mee langs diverse landen om het gevoel van kerstmis en de in deze tijd de zo gewenste vrede over te brengen. Met Santo en Do you hear what I hear werd direct  de kerstsfeer in de kerk overgebracht.
In het Halleluja uit het oratorium Messiah, toonden de saxofonisten van Omikron hun muzikale kwaliteit. Het dynamisch gezongen Gerusalem uit de opera I Lombardi en het glorieuze Transeamus vormden de overgang naar het prachtig gespeelde eerste stuk voor piano uit ‘Drei Klavierstücke’ van Schubert door Evert Jan de Groot.
Vervolgens maakte de Latijnse canon Dona nobis Pacem (Song of Peace), juist in deze tijd, diepe indruk. Aan het einde van het concert bereikten het koor en bariton Henk Thomassen met Cantique de Noël een onbetwist hoogtepunt. Samen met Omikron wenste het koor een ieder met We wish you a merry Christmas een fijn kerstfeest toe. Tot slot vormde het Stille Nacht, Heilige Nacht een waardig einde van het sfeervolle harmonische kerstconcert. Uit het langdurig applaus klonk de waardering door voor het Liemers Mannenkoor, Omikron, medewerkers en dirigente Cindy Gregoor.

Voor het zangers was het afwachten hoe, na 34 jaar, de verplaatsing van Zevenaar naar Didam zou uitpakken. Het koor was blij verrast dat de kerk tot de laatste plaats bezet was en er vele toehoorders voor het eerst bij dit kerstconcert aanwezig waren. Het is zoals een bezoekster zei:  “wat een prachtige en muzikale concert, ik ga met een heerlijk kerstgevoel naar huis. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij”. Een mooi compliment voor het Liemers Mannenkoor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant