D.E.S. klonk geweldig in De Meikever. Foto: PR

D.E.S. klonk geweldig in De Meikever. Foto: PR

D.E.S. Nieuw-Dijk huldigt vier jubilarissen

Muziek

NIEUW-DIJK - Muziekvereniging D.E.S. uit Nieuw-Dijk heeft het jaar 2023 afgesloten met een prachtig concert en de huldiging van maar liefst vier jubilarissen. Yvette Bolck was veertig jaar lid, Els Burghout-Moorman vijftig jaar en Marijke Beursken-van Vuren zestig jaar 60 jaar. Theo Bolder werd geëerd omdat hij zestig jaar muzikant is.

Voorzitter Tom Kluitman sprak de jubilarissen toe en reikte hen de bijbehorende versierselen uit. Ook ontvingen ze een prachtige bos bloemen voor hun trouwe dienst en inzet voor de Diekse muziekvereniging. Kluitman memoreerde dat Marijke de eerste dame is, die zestig jaar lid is van D.E.S. Een bijzondere mijlpaal voor haar en voor de vereniging. Marijke is zeer betrokken bij de vereniging, speelde jarenlang altsaxofoon en is nu zaalwacht bij concerten en evenementen. Ook voor Yvette Bolck en Els Burghout waren er lovende woorden. Naast hun muzikantschap zaten zij in jarenlang diverse commissies. De voorzitter deed nooit tevergeefs een beroep op hen voor extra inzet.
Theo Bolder is dan wel zestig jaar muzikant, maar niet al die tijd bij D.E.S. Hij startte bij fanfare Amicitia in Loil en stapte na twaalf jaar over naar D.E.S. omdat hij verhuisde naar Nieuw-Dijk. Ook Theo heeft een lange lijst van verdienste: hij was onder meer bestuurslid en presentator van kerstconcerten.

Meikever
De huldiging van de vier jubilarissen was onderdeel van het eerste concert onde leiding van dirigent Wolbert Keuben-Baars uit Ulft. Geboren en getogen in Limburg maar nu woonachtig in de Achterhoek. Met hem op de bok speelde de fanfare een gevarieerd programma met onder meer filmmuziek van James Bond, popmuziek van Queen en Amy Winehouse en het mooie fanfarestuk Baron van Dedum.
Het concert werd voor het eerst gehouden in de sportzaal van de Meikever. Deze was omgebouwd tot een sfeervolle concertlocatie. De bezoekers waren verrast door de mooie akoestiek en genoten van de prachtige muziek.
Voor dit jaar staan de eerste concerten al gepland: een kinderconcert op 25 februari en een jaren-tachtigconcert op 25 mei.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant