Kees en Yvonne de Vaal in de sfeervolle BroQante winkel. Foto: Marlous Velthausz
Kees en Yvonne de Vaal in de sfeervolle BroQante winkel. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Een uit de hand gelopen hobby

Partnerbijdrage

’s-Heerenberg - Al maanden zijn ze aan de Marktstraat 19 aan het verbouwen, in het pand waar voorheen Semperflorens zat. Yvonne en Kees de Vaal kunnen niet wachten om hun nieuw brocante- en antiekwinkel te kunnen openen op zaterdag 18 december 2021.

Door Marlous Velthausz

Bij binnenkomst van de brocante- en antiekwinkel krijg je gelijk een warm en huiselijk gevoel. Er brandt een grote sfeervolle haard en de gezellige inrichting met de unieke brocante en antieke woonaccessoires maken er een mooi plaatje van. Je kunt zien dat Kees en Yvonne er een neus voor hebben om prachtige stukken naar hun winkel te halen.
Ze gaan geregeld zelf naar Frankrijk en België voor inkoop en struinen daar grote en kleine markten af om net dat ene mooie stuk antiek of curiosa te kunnen bemachtigen.
Kees en Yvonne komen uit Maarssen en hebben in ’s-Heerenberg hun passende winkel en woonruimte gevonden. “We waren opzoek naar een ruim winkelpand en zijn in Friesland en Overijssel ook nog wezen kijken, maar via Funda zijn we hier terechtgekomen.”
Voor Kees was ’s-Heerenberg geen onbekende plaats, want vroeger vierde hij vaak vakanties bij zijn familie Groeneveld van het bedrijf Genap. In Maarssen hadden ze een bedrijfspand dat ze als winkel hadden ingericht, en van daaruit en via een webshop brachten ze hun waren aan de man.
Kees heeft de winkel een nieuwe metamorfose gegeven. Er zijn ruim honderd meter balken aangebracht, er is een nieuwe vloer gestort en de beplanting aan de voorgevel is gesnoeid. Via antieke deuren kom je in de binnentuin die gemaakt is in de kassen van de bloemenshop. Een meters hoge palm trekt gelijk de aandacht.
BroQante is er trots op dat ze serviesdealer is geworden van Bunzlau Castle. Het is een verzamelservies, gemaakt in Polen, waarvan ieder stuk apart te koop is. Het Bunzlau servies is van goede kwaliteit en op de onderzijde voorzien van de originele stempel van de producent.
In de winkel presenteren ze originele woonaccessoires in brocante- antiek en industriële unieke stukken. Er staan bronzen beelden, antieke grespotten, oude kruiken, gistfles in ijzeren mand, kleine tafeltjes, emaille, aardewerk en diverse andere producten.
Het beste is om zelf een kijkje te gaan nemen in de winkel. Vanaf 18 december is iedereen van harte welkom om met Kees en Yvonne kennis te komen maken en de winkel te bewonderen, onder het genot van een kopje koffie.
De BroQante winkel is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
Ook helpen ze je met woon- en interieur adviezen, alsmede exclusieve wandafwerking. Voor info: 06-17106000 en 06-47489961 of mail yvonnedevaalanslijn@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal