Nederland-Slovenië tijdens de Volleyball Nations League 2022. Foto:Nevobo/fotohoogendoorn.nl

Nederland-Slovenië tijdens de Volleyball Nations League 2022. Foto:Nevobo/fotohoogendoorn.nl  

Volleyballers Oranje oefenen op 27 en 28 mei in eigen land tegen topland Slovenië

Sport

DOETINCHEM - De volleyballers van TeamNL spelen op 27 en 28 mei twee oefeninterlands tegen Slovenië. De eerste wedstrijd wordt in Doetinchem gespeeld, de tweede in Zwolle. Tickets voor deze duels zijn nu al te koop.

Voor Oranje begint met de twee wedstrijden tegen de nummer vier van het laatste wereldkampioenschap (2022) de voorbereiding op de Volleyball Nations League, die van 20 tot en met 25 juni in Rotterdam wordt gespeeld.

Slovenië is een sterke tegenstander. Vorig jaar eindigde dat land bij de wereldkampioenschappen in Slovenië en Polen net buiten de medailles. Voor eigen publiek in Ljubljana schopte de ploeg van coach Gheorghe Cretu het tot de laatste vier, waarna het in Polen de halve finale met 3-0 van de latere wereldkampioen Italië verloor. In de strijd om het brons boog Slovenië het hoofd voor Brazilië.

Op de wereldranglijst staat Slovenië (9) ook hoger dan Oranje (13). Binnenkort maakt bondscoach Roberto Piazza de longlist van de Lange Mannen voor deze zomer bekend.

Op zaterdag 27 mei 16.00 uur speelt Oranje eerst in de SaZa Topsporthal in Doetinchem tegen Slovenië. Een dag later, op eerste pinksterdag, treffen de ploegen elkaar opnieuw om 19.00 uur in Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Tickets voor de wedstrijd in Doetinchem kunnen hier worden besteld 

Tickets voor de wedstrijd in Zwolle kunnen hier worden besteld

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal