Het oudste lid Bennie Kupers bij zijn vaste stek: de tweede paal. Eigen foto

Het oudste lid Bennie Kupers bij zijn vaste stek: de tweede paal. Eigen foto

Zaalvoetballer Bennie Kupers bijna 75 jaar: leden (jong en oud) gezocht die de club komen versterken

Sport

DIDAM - Al een jaar of vijftig voetbalt op dinsdagavond een klein clubje in De Muizenberg in Didam. Het is zaalvoetbalvereniging DVC’26, ooit opgericht door de leiders/trainers van voetbalvereniging DVC’26 die eens per week samen wilden voetballen in de zaal. De naam van het zaalvoetbalteam bestaat nog steeds, maar het verband met de andere vereniging is inmiddels verloren gegaan. 

De huidige leden spelen tussen 18.00 en 19.00 uur vijf tegen vijf. Het is een klein groepje van nu nog zeventien, dat wel wat versterking kan gebruiken. Want doordat de leeftijden beginnen te stijgen komt er toch wel wat uitval door blessures. Zo is het oudste lid de bijna 75-jarige Bennie Kupers. Hij is een speler van het eerste uur en speelde eerder veldvoetbal bij MVR. Hardlopen doet Bennie niet meer. Zijn vaste plek is bij de tweede paal, een uitdrukking in het voetbal.

Maar er zijn ook jongere leden. De jongste is Sjoerd Sanders (25). Verder zijn er vaders bij die met hun zonen of dochter voetballen. Bij de familie Janssen is zelfs al sprake van de derde generatie. William Boerstal is het langst lid, ongeveer 26 jaar jaar oud.

Het bestuur bestaat uit Fred Stokman. Hij is sinds september 2014 penningmeester/secretaris/voorzitter. De contributie bedraagt slechts 10 euro per maand. Hiervoor kunnen de clubleden zo’n 47 weken per jaar zaalvoetballen, waarbij ieder doelpunt wordt gevierd alsof het in de Champions League is gescoord. De zaal is alleen gesloten tijdens de zomervakanties en officiële feestdagen.

Aspirant leden mogen vier weken gratis op proef. Daarna volgt een wederzijdse evaluatie. Voor meer informatie kun je terecht bij Fred Stokman via e-mail:


fred.stokman@ziggo.nl

Gezelligheid na de wedstrijd. Eigen foto
DVC kan wel wat versterking gebruiken. Eigen foto
Wekelijks vijf tegen vijf voetballen in de zaal. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant