Germ de Haas, Nederlands pokerkampioen van vorig jaar. Foto: PR

Germ de Haas, Nederlands pokerkampioen van vorig jaar. Foto: PR

Pokerkampioenschap Didam meteen voorronde voor ONK

Sport

DIDAM - Pokerliefhebbers gaan op vrijdag 12 april aan tafel bij voetbalclub DVC’26 in Didam voor het Pokerkampioenschap van Didam. Het toernooi is tegelijkertijd een voorronde voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om recreatieve pokerspelers op een laagdrempelige manier in een gezellige en veilige omgeving kennis te laten maken met het spel. Bij het aanmaken van een account op onderstaande website krijgt de deelnemer twee gratis tickets, waarvan er een gebruikt kan worden voor een live voorronde zoals in Didam. Het andere ticket kan worden ingezet voor een online toernooi.
De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Didam’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich. Het gaat (nog) niet om geld: in die finale valt er enkel een grote trofee te verdienen. Wel is de winnaar van vorig jaar (samen met een andere finalist) benaderd voor een sponsordeal. Dankzij deze sponsor mocht hij afgelopen zomer als echte pro gaan pokeren in Las Vegas waar hij ruim 10.000 euro won.

Gezelligheid
Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker, de zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn zien dat heel anders. “Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren maar door veel oefenen word je beter”, vertelt Jonkers. “Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet. Er staan iedere zaterdag 100.000 mensen voor de lol op een voetbalveld en die spelen ook alleen om de titel.”

Kans
Het feit dat poker ook een kanselement bevat, maakt het spel volgens de organisatoren alleen maar leuker. “Dat betekent dat iemand die voor het eerst meedoet met een beetje geluk ook kan winnen. Iets wat bij een sport als schaken of voetballen vrijwel onmogelijk is.”
Het pokerkampioenschap van Didam begint om 19.30 uur. Wie mee wil doen moet zich inschrijven op onderstaande website. Dat kost 13,50 euro.


www.onkpoker.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant