Foto: De Graafschap Media
Foto: De Graafschap Media

De Graafschap treedt toe tot Eerste Divisie Vrouwen

Sport

Doetinchem - De KNVB heeft laten weten dat het door De Graafschap ingediende plan om toe te treden tot de Eerste Divisie voor vrouwen is goedgekeurd. Het team zal als De Graafschap Vrouwen als één van de twee nieuwe ploegen gaan uitkomen op het tweede professionele niveau van Nederland.

In november spraken De Graafschap en Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek (MVVA) samen de intentie uit om toe te treden tot het op een na hoogste niveau van de vrouwelijke voetbalcompetitie. Nadat het plan werd ingeleverd en een pitch werd gegeven aan een onafhankelijke commissie, kwam er onlangs witte rook. “Met de toetreding van De Graafschap Vrouwen in de Eerste Divisie zetten we een ontzettend mooie stap die past bij onze ambities”, aldus algemeen manager Hilde Gerritsen. “We hebben de afgelopen jaren laten zien dat het meiden en vrouwenvoetbal leeft in de regio en dat er enorm veel draagvlak is. We willen hierbij een inspiratiebron zijn voor jonge meiden, waarbij ‘durf te dromen’ nu ook tastbaar wordt.” 

‘Past bij De Graafschap’
Directeur algemene zaken Michael Ogubai is blij met de toelating: “Hierdoor hebben we naast ons mannenteam nu ook een vrouwenteam dat op professioneel niveau uitkomt. Het is een nieuwe mijlpaal voor het vrouwenvoetbal in de Achterhoek. Het past bij onze visie dat De Graafschap een club voor iedereen is en het past bij onze regio, we spreken niet voor niets over ‘Samen D’RAN’.
De Graafschap Vrouwen wordt geïntegreerd binnen de betaald voetbalorganisatie, waarbij Hilde Gerritsen als algemeen manager en Anouk ter Bille als technisch manager zullen fungeren.”

MVVA zal als aparte stichting verdergaan voor de meidenteams van Onder 12 jaar tot en met Onder 15 jaar. 

Nu bouwen aan de selectie
Door de toewijzing kan de club verder met de groei en professionalisering van het meiden en vrouwenvoetbal. De technische staf voor het team is onlangs aangewezen en de volgende stap is het bouwen van een kwalitatieve selectie. “We hebben veel talent in onze regio. Hier willen we ook echt op voortbouwen. Veel van deze talenten spelen al jaren in onze opleiding en daarnaast zal een aantal ervaren versterkingen worden aangetrokken”, geeft Gerritsen aan. De ambities van de vrouwentak zijn groot. “We hopen vanuit de Eerste Divisie op termijn te promoveren naar de Eredivisie. Ik heb daar een ontzettend groot geloof in en met deze stip op de horizon gaan wij de komende tijd aan het werk”.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant