Tijdens de opening. Foto: Joep Baltussen
Tijdens de opening. Foto: Joep Baltussen

Nieuw parkeerterrein aanzienlijke verlichting parkeerdruk centrum ‘s-Heerenberg

Vervoer

‘S-HEERENBERG - De extra parkeerplaatsen bij Gouden Handen aan de rand van het winkelhart, zijn de eerste maatregel in een rij om de parkeerdruk in het centrum van ’s-Heerenberg aan te pakken. Op 4 maart komen er maar liefst 100 nieuwe extra plaatsen bij. Naar verwachting maakt dit flinke aantal ’s-Heerenberg nog aantrekkelijker om te winkelen en te bezoeken.

’s-Heerenberg kampt al langer met schaarse parkeerplaatsen in het centrum. Een doorn in het oog van bewoners, ondernemers en gemeente. De extra parkeerplaatsen maken het bezoekers makkelijker hun auto kwijt te raken als zijkomen winkelen of naar het kasteel willen.

Op het nieuwe parkeerterrein is geen blauwe kaart nodig. Daarmee vervangt het nieuwe terrein de parkeerplaatsen op de Bleek. Daar wordt namelijk binnenkort een blauwe zone ingesteld. Het nieuwe parkeerterrein ligt op vijf minuten lopen van het centrum. Naar het kasteel lopen kost acht minuten. Dagjesmensen en mensen die in het centrum werken, kunnen hun auto achterlaten op het nieuwe terrein en naar hun werkplek of het kasteel wandelen.
Verantwoordelijk wethouder Jeanette Derksen gaat ervan uit dat het nu makkelijker wordt om een parkeerplaats te vinden. “Door een groot nieuw parkeerterrein voor lang parkeren, komen er in het centrum meer plekken voor als je kort wil parkeren, bijvoorbeeld om de boodschappen te doen. Wij hopen door deze extra parkeerplaatsen weer veel gasten te mogen verwelkomen in onze kasteelstad.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant