Op de fiets naar het werk. Foto: PR

Op de fiets naar het werk. Foto: PR

Fiets je fit de lente in met de FietsChallenge Liemers

Vervoer

DIDAM - Het programma A12 Slim Reizen organiseert de vierde editie van de FietsChallenge Liemers & Arnhem. Het doel is helder: bewoners uit De Liemers en Arnhem stimuleren om de fiets te omarmen als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Ditmaal is het een speciale lente-editie, die loopt van de start van de astronomische lente op woensdag 20 maart tot en met woensdag 19 juni. Vijf goede doelen gaan ervan meeprofiteren.

“De lente biedt een perfect moment voor een frisse start, met betere weersomstandigheden en een verhoogde motivatie om de fiets te pakken”, vertelt Sandra Faessen, projectmanager A12 Slim Reizen. “Of je nu een doorgewinterde fietser bent, een enthousiaste recreatieve fietser of gewoon op zoek bent naar een leuke manier om actief te worden, de FietsChallenge is er voor iedereen. In 2023 namen 757 inwoners uit de regio deel. Zij fietsten gezamenlijk 230.281 kilometers. Met deze lente-editie hopen we meer deelnemers te activeren voor meer gefietste kilometers en een grotere impact op het verminderen van de verkeersdruk op de A12 en de gemeentelijke en provinciale wegen in het gebied.”

Aanmelden
Deelname is eenvoudig en gratis. De fietsers kunnen zich op elk moment aanmelden op onderstaande website. Vanaf dat moment wordt met de verbeterde fietsapp bijgehouden hoeveel kilometers zij fietsen. Hun verzamelde punten worden omgezet in een donatie aan goede doelen naar keuze in De Liemers of Arnhem. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen ook persoonlijke uitdagingen aangaan en maandelijks prijzen winnen.
De FietsChallengeA12 wordt georganiseerd door het programma A12 Slim Reizen. Daarin werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.


www.fietschallengea12.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant