Tessa Strijland en Desiree Reijers, beiden activiteitenbegeleiders Liemerije Meulenvelden en Rob Nieuwenhuis en Piet Vonk, beiden leden van de Vrienden van Liemerije. Foto: Jeroen Garretsen
Tessa Strijland en Desiree Reijers, beiden activiteitenbegeleiders Liemerije Meulenvelden en Rob Nieuwenhuis en Piet Vonk, beiden leden van de Vrienden van Liemerije. Foto: Jeroen Garretsen Jeroen Garretsen

Liemerije Meulenvelden ontvangt Quik.up voor bewoners

Zorg

DIDAM - De Vrienden van Liemerije hebben vorige week donderdag aan Liemerije Meulenvelden in Didam een Qwiek.up aangeboden. 

De Qwiek-up projecteert beelden op wand of plafond in combinatie met (rustgevende) muziek. Bewoners krijgen zo een audiovisuele beleving in hun eigen omgeving. De aanschaf van de Qwiek.up is mede mogelijk gemaakt door donaties die de Vrienden van Liemerije het afgelopen jaar hebben ontvangen.
De Qwiek.up werd door vice-voorzitter Harry Koster en een aantal bestuursleden van de Vrienden aangeboden aan de activiteitenbegeleiding.
De Qwiek.up is multifunctioneel inzetbaar bij belevingsgerichte zorg. Het kan bewoners op verschillende niveaus prikkels geven door middel van een audiovisuele beleving in hun eigen omgeving. Het mobiele apparaat projecteert beelden op het plafond of op de muur, ondersteund met rustgevende muziek. Hierdoor worden cliënten enerzijds mentaal geactiveerd en anderzijds kunnen ze juist ontspannen wanneer de situatie hierom vraagt. Personeel, vrijwilligers of familie kunnen de Qwiek.up inzetten tijdens diverse (zorg)momenten of welzijnsactiviteiten.
De Vrienden van Liemerije zamelen geld in om wensen te vervullen die binnen de Liemerije leven. Het gaat om extra’s waarvoor binnen de normale budgetten geen ruimte is. De vrienden willen met deze extra’s het verblijf in Liemerije veraangenamen voor bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers.
De vrienden hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor de projecten Meer Bewegen voor Ouderen, Muziek op Maat, tuinkas in Zevenaar en bij een extra bijdrage voor geluidsapparatuur voor Radio Mozaïek Live op locatie. Mede dankzij de Vrienden staan er in alle locaties van Liemerije ook speciale bewegingsapparaten en zijn er duo-fietsen waarmee bewoners kunnen fietsen.
De de stichting Vrienden van Liemerije ook eenmalig of periodiek wil steunen als donateur, kan zich melden via r.nieuwenhuis43@upcmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant