De vrijwilligers van de Braamtse Molen zijn blij met de cheque van 25.000 euro, overhandigd door wethouder Jan van Halteren. Foto: PR
De vrijwilligers van de Braamtse Molen zijn blij met de cheque van 25.000 euro, overhandigd door wethouder Jan van Halteren. Foto: PR

Braamtse Molen ontvangt cheque van 25.000 euro

ma 25 okt 2021, 11:57 Algemeen

BRAAMT - Wethouder Monumenten, Jan van Halteren, overhandigt een cheque ter waarde van 25.000 euro aan de heer en mevrouw Wezendonk, eigenaren van de Braamtse Molen, ook wel bekend als de Koenders Möl. De 165 jaar oude molen wordt namelijk gerestaureerd. 

Met dit geldbedrag draagt de gemeente bij aan het behoud van historische gebouwen in de gemeente. “We vinden het belangrijk dat de Koenders Möl blijft bestaan. Het is een van de weinige molens die nog overeind staat en bovendien een Rijksmonument. Hoewel dit bedrag niet genoeg is voor de volledige renovatie, hopen we meneer en mevrouw Wezendonk hiermee goed op weg te helpen om de molen weer in zijn oude staat te herstellen”, spreekt wethouder Jan van Halteren, na overhandiging van de cheque. 

Mevrouw Wezendonk staat, samen met haar man en kleindochter, trots voor de molen. “Volgende week gaat de kop weer op de molen. Hij staat nu aan de grond om gerestaureerd te worden. We hopen dat we dit jaar ook de wieken er weer aan kunnen maken. Met deze 25.000 euro vullen we de restauratie-pot weer aan. In totaal is er zo’n half miljoen euro nodig om de monumentale molen weer helemaal te herstellen, dus alle beetjes helpen!”, zegt zij. “We zijn blij dat Hans Hakvoort (links op de foto) zich hard maakt voor het herstel van de molen, hij helpt aan alle kanten met het binnenhalen van subsidies, daar zijn we dankbaar voor”, vult meneer Wezendonk aan.