Vitesse - De graafschap tijdens het Terborg Toernooi 2022. Foto: Jos Overgoor
Vitesse - De graafschap tijdens het Terborg Toernooi 2022. Foto: Jos Overgoor

Enthousiaste vrijwilligers maken succes van Terborg Toernooi

Algemeen

TERBORG - Peter Jaspers, coördinator van het opbouwteam van het Terborg Voetbaltoernooi windt er geen doekjes om. “Onze vrijwilligers, de gastgezinnen en alle andere betrokkenen zijn de basis van het succes van het toernooi. Dat mag best een keer benadrukt worden.”

Door Walter Hobelman

Het 42e Terborg Toernooi (2023) voor A - junioren vindt plaats op 2, 3 en 4 juni. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang en het vraagt soms de nodige flexibiliteit van de organisatie. Zo werd men kort geleden geconfronteerd met de afzegging van het Braziliaanse team van Fluminense. In zeer korte tijd werd in het Deense Vejle BK een goede vervanger gevonden maar het zorgde wel voor de nodige hoofdbrekens. “De gastgezinnen waar de spelers zouden verblijven moeten kunnen schakelen, want je krijgt toch mensen uit een andere achtergrond in huis. Maar ik vind het geweldig dat dit bijna probleemloos is opgelost.”

Volgens Jaspers is het een voorbeeld van de kracht binnen de organisatie van het toernooi. “De saamhorigheid om er met elkaar iets goeds van te maken, de ‘niet zeuren, maar doen’ mentaliteit. Dat heeft er allemaal aan meegewerkt dat ons toernooi wereldwijd als gerenommeerd bekend staat en goed in elkaar zit.” 

Tijdens het toernooi wordt door acht teams gestreden om de uiteindelijke winst. De spelers die op het veld lopen zijn de nieuwe idolen voor de toekomst. “In het verleden hebben veel - nu bekende voetballers -  meegedaan aan het Terborg Toernooi. Het winnen van het Terborg Toernooi maakt indruk in de voetbalwereld.” Deeelnemende teams dit jaar zijn: de Graafschap, Vitesse, PSV,  FC Twente/Heracles uit Nederland en Palmeiras uit Brazilië, Vejle boldklup en Odense uit Denemarken en het nationale team van Ghana (O18). 

Tijdens de toernooidagen is er van alles te beleven op en rond het veld. “Ook dat maakt het toernooi bijzonder. Er is van alles te doen voor de kinderen, de ouders kunnen genieten van attractief voetbal en ontmoeten ondertussen vaak (oude) vrienden en bekenden. Het is een evenement voor het hele gezin.”

Wat de toekomst betreft verwacht Jaspers geen grote problemen. “Zoals gezegd hebben we goede en betrokken vrijwilligers, sponsoren, gastgezinnen die er elk jaar weer het beste van maken. We gaan de vijftig edities wel halen”, zegt Jaspers optimistisch. Alle informatie over het toernooi is te vinden op


www.terborgtoernooi.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant