Foto: Natuurboerderij Wittenhorst
Foto: Natuurboerderij Wittenhorst

Oogstfeest bij Natuurboerderij Wittenhorst

Landbouw

STOKKUM - In een heerlijk najaarszonnetje werden op zondag 15 oktober de pompoenen geoogst door leden en klanten van Natuurboerderij Wittenhorst in Stokkum tijdens het jaarlijkse oogstfeest. De opbrengst mocht er wezen dit jaar, net als het aanbod van de vele andere groenten uit de moestuin. 

Voordat de pompoenen werden geplukt stond eerst de evaluatie van het moestuinseizoen op de agenda. Ervaringen en tips werden gedeeld en wensen voor het volgende jaar geïnventariseerd. Het aanbod van de afgelopen maanden werd als zeer compleet ervaren. Door het gebruik van een kas is het gelukt de oogstperiode met enkele weken te vervroegen en te verlengen zodat er dit jaar van mei tot begin december geoogst kan worden.
Daarna volgde een lezing door Karin van de Braak over voedsel en gezondheid. Zij deelde inzichten over de nauwe relatie tussen een goede bodem en gezonde voeding. Ook het belang van een hoge biodiversiteit voor stabiliteit van het voedselsysteem en betere bescherming tegen ziektes en plagen kwam aan de orde. Door te telen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen wordt hier bij Natuurboerderij Wittenhorst invulling aan gegeven. Maar ook door het slim aanplanten van diverse gewassen die nuttige insecten aantrekken en het inzetten van kippen als natuurlijke plaagdierbestrijders is de bedrijfsvoering op de boerderij natuurinclusief.

De gezellige en leerzame middag werd afgesloten met heerlijke soep, bereid met ingrediënten van de boerderij.

Seizoen 2024
In mei 2024 gaat het nieuwe seizoen van start en kunnen weer groente- en fruitabonnementen worden afgenomen. Heb je interesse, stuur dan een mail naar info@natuurboerderijwittenhorst.nl of neem contact op met Ank op 0683593945.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal