Liemers Böhmische speelt in Zeddam. Foto: PR

Liemers Böhmische speelt in Zeddam. Foto: PR

Liemers Böhmische blaast in Natuurtheater Zeddam

Muziek

ZEDDAM - Liefhebbers van blaasmuziek kunnen een gezellige middag in het Natuurtheater Zeddam in hun agenda zetten. Op zondagmiddag 7 mei treedt daar het Liemers Böhmische op. Het concert begint om 14 uur.

Böhmische muziek is afkomstig uit de Bohemen, een streek in het noorden van Tsjechië. Deze muziek is wat rustiger dan de Mährische tegenhanger uit het zuidelijker Moravië. De Egerlander muziek, een mix van deze twee muziekstijlen, is door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland meegenomen.
Het Liemers Bömische telt zeven muzikanten uit de regio Liemers en omstreken. Musici die op (semi-)professioneel niveau de Böhmische muziek een warm hart toedragen. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Egerländer en Böhmische muziek van onder meer Ernst Mosch, Insbrücker Böhmische en Allgäuer 6, maar ook worden er eigen composities gespeeld. Optredens verzorgen zij tijdens allerlei mogelijke concerten, kapellenfestivals en op prachtige historische locaties in binnen- en buitenland. Verder zijn zij vaak te zien en te horen op schuttersfeesten, Oktoberfesten en bij jubilerende verenigingen. Zelf organiseren zij het jaarlijkse ‘Midwinterfest der Blasmuziek’ met gastartiesten en in het najaar komen er kapellen uit verschillende regio’s op uitnodiging naar Kilder voor een heerlijke middag Bloasmuziek. Liemers Böhmische is een levendig orkest dat alle toehoorders muzikaal verrast.

Kaartverkoop
De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via onderstaande website of voorafgaand aan de voorstelling bij de kassa van het theater. Pinnen is ter plaatse mogelijk.
Het programma van het Natuurtheater Zeddam bevat verder:
- Zondag 4 juni 15.00 uur Back to the 60s & 70s
- Vrijdag 30 juni 20.00 uur Barghse jongens Theaterconcert
- Zondag 27 augustus 15.00 uur Jeff Bennink Comedy hypnose show
- Zondag 17 september 15.00 uur Maarten Jansen Elvis Presley & meer.


www.natuurtheaterzeddam.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal