Het koor Bergh’s Vocaal. Foto: PR

Het koor Bergh’s Vocaal. Foto: PR

Koor Bergh’s Vocaal trakteert

Muziek

‘sHEERENBERG - Gemengd koor Bergh’s Vocaal uit ’s-Heerenberg trakteert op zondag 7 mei de liefhebbers van koormuziek op haar Voorjaarsconcert.

Het circa zeventig minuten durende concert is onderverdeeld in drie thema’s. Het eerste is geestelijke muziek van Franse componisten als Maurice Duruflé. In het tweede thema ‘Tijd om te slapen en te dromen’ staat een vijftal sfeervolle werken geprogrammeerd, afkomstig uit alle hoeken van Europa. In het laatste blok van dit concert zegt Bergh’s Vocaal driemaal ‘Vaarwel’, met onder meer Pavane van Gabriel Fauré.
Het koor staat onder leiding van dirigent Ben Simmes, die ook de pianobegeleiding voor zijn rekening neemt. Ladyspeaker Tiny van den Ende zorgt voor de toelichting op de diverse nummers.
Tussen de thema’s door treedt het duo Saxoforte op. Het is een combinatie van alt-saxofoon (Robert Wijnands) en pianoforte (Ben Simmes), die al ruim 27 jaar bestaat. Op hun programma staat, naast klassiek, ook ritmische jazzy muziek.
Het concert vindt plaats in de Sint Suitbertuskerk, Pastoor van Sonsbeeckstraat 24, in Stokkum en begint om 15.00 uur. Kerk open vanaf 14.30 uur. De entree is gratis. Een vrije gift na afloop is van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal