Afbeelding
Foto: PR

Wat is een sectionaaldeur en wat zijn de voordelen?

Partnerbijdrage

Een sectionaaldeur of sectionaal garagedeur is vergelijkbaar met een rolluik, een afsluiting van een grote deuropening die omhoog opent en neerwaarts sluit. Hoe het werkt, leest u hieronder, evenals de vele voordelen ervan. Tot prijsstijging van uw huis aan toe. 

Werking en mechanisme

De sectionaal garagedeur bestaat uit een aantal secties, panelen genoemd, die op uiteenlopende manieren aan elkaar bevestigd kunnen zijn en de deur flexibel maken. Denk aan een rupsband-constructie. Aan de zijkanten hangt de sectionaaldeur in rails die aan de bovenkant van de deuropening een bocht naar binnen maken. Zo wordt de deur als het ware naar binnen gevouwen. 

Minder energieverbruik: een sectionaaldeur isoleert

Doordat geïsoleerde sectionaaldeuren voorzien zijn van speciale rubbers aan de onderkant en de panelen in elkaar schuiven wanneer u de deur sluit, wordt uw garage min of meer hermetisch afgesloten. Dit scheelt bij elkaar natuurlijk enorm in de energierekening omdat er geen tot weinig kou de garage inkomt. Extra optie: een ingebouwde loopdeur in de sectionaaldeur voorkomt dat u voor elk klusje de hele garagedeur moet openen. 

Inbraakwerend

Sectionaaldeuren kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden. Doordat er geen sprake is van een te kraken slot, is deze manier om uw garage af te sluiten beter bestand tegen inbraak. Er bestaan sectionaaldeuren die vanuit de auto met een afstandsbediening of vanaf de smartphone geopend en afgesloten kunnen worden. Uw leverancier kan u daar meer over vertellen. 

Een sectionaaldeur heeft geen extra ruimte nodig

In tegenstelling tot de klassieke openzwaaiende garagedeuren neemt een sectionaaldeur geen ruimte in wanneer hij opengaat. Het is immers een in het plafond ‘verdwijnend’ schuifsysteem. U kunt de auto dus op enkele centimeters van uw deur parkeren en aan weerskanten van de garagedeur decoratie neerzetten (denk aan planten). Ook eventuele voetgangers hebben er geen last van. 

Waardestijging van uw huis

Deze voordelen bij elkaar opgeteld brengen weer een ander voordeel met zich mee: uw huis kan door de sectionaaldeur in prijs stijgen, dus is het eenzelfde soort investering als een nieuwe badkamer, keuken of serre/uitbouw. Het huis wordt moderner, duurzamer dankzij de isolatie, en dat terwijl de gevel niet wezenlijk verandert. U kunt namelijk kiezen uit diverse smaakvolle kleuren die de gevel van het huis in ere houden. 

Gemak en comfort

Tot slot is er het gemak en comfort. U komt aanrijden, opent vanuit de auto de sectionaaldeur en rijdt naar binnen, waarna u de deur weer sluit. De auto staat droog en veilig en u hoeft niet in de snijdende kou uw boodschappen uit te laden. Voor even snel heen en weer lopen is er de genoemde optie van een loopdeur die in de sectionaaldeur verwerkt wordt. 

Dit artikel wordt u aangeboden door bestelgaragedeur.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal