Deelnemer cursus Politiek Actief. Foto: PR Gemeente Montferland

Deelnemer cursus Politiek Actief. Foto: PR Gemeente Montferland

Cursus Politiek Actief groot succes in Montferland

Politiek

DIDAM - Op 11 april 2024 reikte burgemeester Harry de Vries certificaten uit aan de deelnemers van de cursus Politiek Actief. De cursus geeft een kijkje achter de schermen bij de lokale politiek.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook voor mensen die willen weten hoe zij meer invloed hebben op de besluitvorming in Montferland is de cursus heel erg geschikt.

De cursus bestond uit zes bijeenkomsten. De deelnemers kregen onder andere informatie over de taken en rollen van de gemeenteraad, de manier waarop een beslissing genomen wordt binnen de gemeente en de gemeentefinanciën. Ook was er een debattraining en gingen de deelnemers speeddaten met de raadsleden. In de laatste bijeenkomst brachten de deelnemers een bezoek aan de raadsvergadering. 

De deelnemers waren erg enthousiast over deze leerzame cursus en hebben veel kennis opgedaan. Al meer dan 100 inwoners hebben tot nu toe met de cursus Politiek Actief meegedaan. Ook volgend jaar is de gemeente van plan deze cursus weer aan te bieden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant