Het gepromoveerde dameselftal van FC Bergh. Foto: Marlous Velthausz
Het gepromoveerde dameselftal van FC Bergh. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Zomeravondtoernooi weer als vanouds

Sport

’S-HEERENBERG – Afgelopen week organiseerde FC Bergh haar inmiddels bekende traditionele Zomeravondtoernooi. Op het sportpark van Marinus van Rooijen gaven maar liefst 24 teams acte de présence om tegen elkaar te strijden om de uiteindelijke winst. Daarnaast werd ook het eerste vrouwenelftal gehuldigd dat gepromoveerd is naar de tweede klasse.

Door Marlous Velthausz

Op dinsdag- en woensdagavond vonden eerst de voorrondes plaats. Op de dinsdag streden vooral prestatiegerichte teams tegen elkaar, waaronder ook een team bestaande uit Oekraïense vluchtelingen.
Op woensdag was het de beurt aan de recreatieve teams, waaronder een flink aantal damesteams. Ook al leek het recreatieve karakter vaak ver te zoeken, het plezier werd er nauwelijks door verstoord.

Finaleavond
Vrijdagavond was de traditionele finaleavond. Alle 24 teams streden in poules van drie teams om de uiteindelijk eindrangschikking. Al snel bleek dat het bij de meeste teams het hier niet meer om ging, maar dat het gezellig samenzijn, onder het genot van een drankje en een barbecue, de boventoon voerde.
Uiteindelijk werd de recreatieve poule gewonnen door OAVV. De prestatieve poule werd gewonnen door het team van De Dolle Graaf.

Huldiging
Nadat de prijsuitreiking had plaatsgevonden, werd er een speciaal moment ingelast voor de huldiging van het eerste dameselftal van de vereniging. Deze talentvolle dames wisten het namelijk te presteren om op het allerlaatste moment promotie af te dwingen naar de tweede klasse.
Een prestatie van formaat, want nog nooit eerder speelde een damesteam van FC Bergh of voormalig MvR op zo’n hoog niveau.
Voorzitter Jos Marissink prees de prestaties van de dames en wenste hen veel succes voor het komende seizoen. Daarna bleef het nog lang druk in en om de kantine van FC Bergh. De club gaat nu voor een maand in zomerreces; begin augustus starten de eerste elftallen weer met trainen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal