Rob Mos betitelt zich als stabiele golfer: "Ik ben niet zo gemakkelijk van mijn stuk te brengen." Foto: PR
Rob Mos betitelt zich als stabiele golfer: "Ik ben niet zo gemakkelijk van mijn stuk te brengen." Foto: PR

Voor golfers die iets met Didam hebben

Sport

DIDAM - Na corona heeft een groepje fanatieke golfers de organisatie van het Diems Golftoernooi weer opgepakt. De negende editie is op maandag 26 september bij de Keppelse Golfclub. Iedere golfer die iets met Didam heeft, is van harte welkom.

Door Karin van der Velden

“Het is bedoeld als een soort reünie van mensen die nu in Didam wonen, geboren Didammers en mensen die ooit gewoond hebben, maar nu elders in het land wonen en voor mensen die op een andere manier iets met Didam hebben”, zegt Eric Jansen, een van de organisatoren. “We hopen dat lezers van Montferland Journaal golfende oud-inwoners die ze kennen attent willen maken op het toernooi. Het zou mooi zijn als we zo’n 50 deelnemers mogen begroeten. Zo’n 115 mensen die golfen en een link met Didam hebben, zijn bij ons bekend, maar het zullen er nog veel meer zijn die op verschillende banen in deze regio spelen.”

Na corona leek het animo voor het Diems Golftoernooi even weg. De laatste editie in Anholt, trok wat weinig deelnemers. “We hoorden dat veel mensen het nog niet aandurfden, tenslotte was in 2020 corona nog heel dichtbij. Zo’n anderhalve maand geleden hebben we het met een groepje toch weer opgepakt. Nico van Zoghel en Lex Bosman waren betrokken bij de organisatie van de vorige edities, Jurgen Straatsma, Guido Rensen en ik helpen voor het eerst mee. We hebben het toernooi weer nieuw leven ingeblazen. Het is de bedoeling dat we het vanaf nu elk jaar op een van de golfbanen in de buurt organiseren. Dus afwisselend bij ‘t Zelle in Hengelo, de Keppelse gofbaan en net over de grens in Borghees. We hopen dan ook de leden van die verschillende banen voor het golftoernooi te interesseren.”

De beste golfer wint de Diemse Toren-trofee, een kunstwerk ooit gemaakt door Geert Vreeman dat als een wisseltroffee wordt uitgereikt. Het gaat die dag ook om de gezelligheid. De deelnemers worden op vrijdag 26 september vanaf 11.00 verwacht Keppelse golfclub. Na een kopje koffie wordt vanaf 12 uur gestart. Na afloop van de ronde kunnen de golfers zich opfrissen en omkleden, zodat ze fris aan de barbecue kunnen beginnen.

Winnaar 2020
In 2020 heeft Rob Mos het Diems Golftoernooi gewonnen, net als in 2017 en 2018. Hij betitelt zich als stabiele golfer: “Ik ben niet zo gemakkelijk van mijn stuk te brengen en golf is een concentratiesport. Bovendien ben ik bloedfanatiek. Het zit trouwens wel heel dicht bij elkaar, Didam heeft een paar hele goede golfers. Je moet ook je dag mee hebben en een beetje geluk.” De grote concurrent van Rob is voormalig doelman en voetbaltrainer Nico van Zoghel. Jurgen Straatsma (van Primera) is ook een kanshebber voor de titel. Rob heeft nu een keer of zes meegedaan. “Winnen is leuk, maar het gaat juist om de gezelligheid. Het is zo leuk om met heel veel Didammers te golfen Sommigen zie je maar een keer per jaar.” Rob weet dat er bij de Nederlandse Golffederatie 189 golfers uit Didam geregistreerd staan. “Ik sta in de ranking op de 25e plaats. Theoretisch zijn er dus 24 Didammers die mij kunnen verslaan. Die uitdaging ga ik op 26 september graag aan!”

Meer jeugd
“Veel golfers zijn gepensioneerd”, vertelt Eric Jansen. “Als je achttien holes wilt lopen, ben je toch zo’n vier tot vierenhalf uur kwijt en dan moet je er ook nog naartoe rijden. Golf is een sport die veel tijd kost. Veel mensen die werken, hebben die tijd niet. We zouden graag ook jonge mensen zien tijdens het toernooi.”

Keppelse Golfclub
De Keppelse golfbaan bestaat uit twee delen. De eerste negen holes, de Ulenpasbaan, loopt vooral over het landgoed Ulenpas. Het kasteel Ulenpas ligt direct achter de green van hole 3. De tweede negen holes, de Keppelbaan, loopt vooral over het landgoed Keppel. De oudste hole van de baan is hole 15, die vrijwel ongewijzigd in deze vorm vanaf 1931 zo gespeeld wordt. Op de website keppelse.nl staan alle holes beschreven, steeds met een filmpje waarin professionals tips geven hoe de hole het beste te spelen.

Inschrijven
De kosten voor deelname aan het Diems Golftoernooi zijn € 83,50. Dit bedrag is inclusief Greenfee, een lunchpakket dat onderweg tijdens het golfen gegeten kan worden, een barbecue na afloop en wat warme en koude drankjes. Het Diemse Golftoernooi vindt plaats bij de Keppelse golfclub,  Burg. Vrijlandweg 35, 6997 CH Hoog-Keppel.

Meer informatie staat op de Facebookpagina Diems Golftoernooi. 

Inschrijven kan door te mailen naar lexbosmann@kpnmail.nl. Niet vergeten om de handicap te vermelden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal