De Paasloop in Kilder gaat gedeeltelijk over glooiende, onverharde wegen. Foto: Eric Béatse
De Paasloop in Kilder gaat gedeeltelijk over glooiende, onverharde wegen. Foto: Eric Béatse

38e editie van Paasloop in Kilder

Sport

KILDER - Terug van weggeweest, is vorig jaar weer de Paasloop in Kilder georganiseerd en dit was een groot succes. Met een nieuwe commissie van enthousiaste hardlopers, ondersteuning van vrijwilligers en veel sponsors werd er een nieuwe doorstart gemaakt. Dit jaar wordt de Paasloop voor de 38e keer georganiseerd.

De Paasloop bestaat al sinds 1980 en is opgericht door een groepje hardlopers van Sportvereniging Wilskracht. Sindsdien heeft de Paasloop bijna elk jaar plaatsgevonden. Door corona kon het drie jaar niet. Vorig jaar is voor het eerst weer de Paasloop georganiseerd en er waren meer dan driehonderd deelnemers. De organisatie hoopt dit jaar op hetzelfde enthousiasme en heel veel lopers.
De traditie van een chocolade paashaas voor de jeugd en een doosje eieren voor de senioren na afloop blijft dit jaar natuurlijk weer in ere. Het inschrijfgeld is 8,50 euro.
De 2,5 kilometer voor kinderen tot 14 jaar loopt tot aan de bosrand van de Montferlandse bossen. Deze run start om 9.30 uur. Om 10 uur start de 5,3 kilometer. Dit gaat gedeeltelijk over verharde weg en gedeeltelijk over licht glooiende bospaden. Bijna volledig over bospaden loopt de tien kilometer, met na circa vier kilometer een uitdagende klim. Kinderen tot en met 9 jaar lopen 1,2 kilometer, zij beginnen om 10.55 uur.
De paasloop vindt zoals altijd plaats op maandag 1 april (Tweede Paasdag). Inschrijven kan bijna tot het laatste moment. Deelnemers kunnen zich tot 10 minuten voor de start registreren via de website www.paasloopkilder.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant