Afbeelding
Pexels

Tips voor het kopen van de juiste winterschoenen

Partnerbijdrage

Nederland staat misschien niet bekend om de strenge winters vol ijs en sneeuw die zware winterlaarzen vereisen, maar het lijkt natuurlijk ook totaal niet op het sandaalseizoenen. En de waarheid is dat er nog genoeg dagen zijn met ijzel, ijs en sneeuw. Als je je voeten warm en droog wilt houden en jezelf ook wilt beschermen tegen uitglijden en vallen, dan zijn winterschoenen een must-have. Santoni schoenen zouden hierbij een goede keuze zijn, maar dit hangt toch echt van je eigen voorkeur af. Pas de onderstaande tips toe om de juiste winterschoenen aan te kunnen schaffen!

Ruimte om te ademen
Ongeacht het seizoen wil je schoeisel dragen dat goed aansluit, maar niet strak. Dat geldt desondanks wel vooral in de winter. Te strakke schoenen kunnen namelijk je bloedtoevoer afsnijden, wat leidt tot veel koudere voeten. Als je wilt dat je voeten warm blijven tijdens de wintermaanden, koop dan schoenen die een goede bloedsomloop bevorderen. Dat betekent dat er ongeveer een kwart tot een halve centimeter tussen je tenen en het uiteinde van de schoen moet blijven. Zodoende zal er in de schoen genoeg ruimte zijn voor je voet om te ademen.

Blijf hoog en droog
Een van de belangrijkste dingen die je voor je voeten kunt doen, is ze tijdens de koudere maanden droog te houden. Als je winterschoenen koopt, is het belangrijk dat ze een goede waterdichtheid hebben. In de winter op natte schoenen rondlopen is een ervaring die je beter kunt vermijden. Zorg er dus voor dat het schoeisel dat je koopt om in de winter dragen waterdicht is zodat het niet beïnvloed kan worden door regen en sneeuw. Worden ze toch nog een beetje nat? Je kunt ze dan voor een design radiator neerzetten zodat ze snel droog worden. 

Denk aan je sokken
Als je je winterschoenen koopt terwijl het weer nog steeds aan de warmere kant is, ga je misschien naar de winkel zonder sokken, of gewoon een dun paar. Trek voordat je eropuit gaat een paar dikkere sokken aan, zodat je zeker weet dat je winterschoenen geschikt zijn voor de extra grootte van je voet. Als je online winkelt, houd hier dan rekening mee en onderzoek of je een halve maat groter moet kopen. Bij sommige merken is dit namelijk noodzakelijk, al hangt dit van de producent af. De meeste webshops bevatten gelukkig beoordelingen die vaak over dit soort onderwerpen gaan.

Zwaarder is niet altijd beter
Deze tip geldt zowel voor je winterschoenen als voor je wintersokken. Er zijn nieuwe, synthetische materialen die door fabrikanten worden gebruikt die veel lichter zijn dan traditionele materialen, maar net zo goed standhouden onder de koude en natte weersomstandigheden. Deze materialen zijn niet alleen lichter, maar ze voeren ook vocht af, zodat je voeten niet oververhit raken in je winterschoenen. Het kan daarom dus in sommige gevallen beter zijn om toch te kiezen voor een lichtgewicht schoen in plaats van een zwaarder model bij het kopen van schoeisel voor de winter.

Dit artikel wordt u aangeboden door santoni.nl  Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.  

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal