Afbeelding

Deze abonnementen moet je jaarlijks checken!

Partnerbijdrage

Wanneer je kijkt naar de kostenposten waar als eerste op bespaard kan worden, dan is dat in negen van de tien gevallen de verschillende abonnementen. Van tijdschriften, sportscholen tot kranten; mensen betalen in veel gevallen veel te veel per maand waar het gaat om abonnementen. Natuurlijk is een abonnement op iets nemen aan te raden wanneer je er volop gebruik van maakt. Maar wanneer dat niet het geval is, dan is het goed om deze over te sluiten waar mogelijk, en anders zelfs helemaal op te zeggen. Welke abonnementen goed zijn om jaarlijks te checken en anders te skippen? Lees snel verder.  

Altijd online 

Abonnementen zijn de afgelopen jaren in hoeveelheid snel toegenomen. Een oorzaak daarvan is toch wel de toenemende digitalistering en technologie. Vandaag de dag hebben we allemaal een mobiel device inclusief internet, net als een ‘gewoon’ internet abonnement en vaak ook nog een tv abonnement. Waar er tussen verschillende soorten internet soms nog een beetje verschil zit, is dat bij tv vaak niet het geval. Het is dan ook aan te raden om per jaar te checken of je nog steeds het goedkoopste internet en tv hebt. Is dat niet het geval, dan is het slim om over te stappen. De verschillen qua prijs kunnen behoorlijk oplopen en fluctueren ook nogal per periode. Dus zoom in op je internet en tv ieder jaar, en je hebt gratis een paar tientjes verdiend. 

Geen zorgen 

Een abonnement wat eigenlijk geen abonnement is, maar wat wel een vaste en hoge kostenpost is? Dat is die van de zorgverzekering. De kosten stijgen ieder jaar en dit lijkt door de toenemende mate van vergrijzing de komende jaren ook nog niet te gaan veranderen. Het is dan ook goed om wel alert te blijven op je kosten, en dit niet allemaal voor lief aan te nemen. Je kan namelijk zelf zeker nog wel invloed hierop uitoefenen door jaarlijks te kijken wat de kosten zijn, en wat jouw verzekeraar nog meer aanbiedt. Iets wat je zeker ieder jaar moet doen, want de kosten liegen er vaak niet om. 

Alle abonnementen 

Vervolgens is het raadzaam om in te zoomen op alle andere abonnementen die je hebt. Van je tijdschriften tot de sportschool. Wees eerlijk en kijk hoeveel je ze daadwerkelijk gebruikt. Je kan besluiten om over te stappen naar een goedkoper alternatief, maar je kan er ook voor kiezen om gewoon het abonnement te stoppen. Je hoeft daarmee niet met het lezen van de krant of het bezoeken van de sportschool te stoppen, maar kunt dit veranderen in een strippenkaart of een losse editie. Daarmee voelt het opzeggen van een abonnement in veel gevallen iets minder heftig in veel gevallen.  

Dit hele verhaal samengevat; investeer een beetje tijd in je financiën en je zult zien dat het uiteindelijk een leuk bedrag oplevert. Zeker bij abonnementen die iedere maand weer terugkomen kan het een mooi bedrag opleveren. Geld wat je ongetwijfeld ook op een andere manier kunt besteden, of niet? 

Dit artikel wordt u aangeboden door breedbandwinkel.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze krant.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant