Ouderen genieten van een paasdiner bij Welcom. Foto: Freddy van Dijken
Ouderen genieten van een paasdiner bij Welcom. Foto: Freddy van Dijken

Eerste activiteit georganiseerd bij Welcom door leerlingen Graafschapcollege

Maatschappij

Leerlingen actief tijdens Maatschap-pelijke Diensttijd

DIDAM - Afgelopen week werd de eerste succesvolle activiteit georganiseerd en uitgevoerd door eerstejaars leerlingen van de opleiding Sociaal werk van het Graafschap College in het kader van hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) bij Welcom in Didam. Een groep ouderen kon genieten van een paasdiner in het Albertusgebouw. De leerlingen verzorgden het eten en trakteerden de ouderen op koffie met cake, soep en vervolgens diverse warme en koude hapjes. Ze moesten zelf al het voorbereidende werk doen, van het maken tot een draaiboek en planning tot aan de het klaarzetten van de ruimte, de inkoop en klaarmaken van alle hapjes.

Een reactie van één van de deelnemers: “Het was gezellig en we hebben op een woensdagmiddag vaak toch niks te doen. Dan is het leuk om bij elkaar te komen. Ook tijdens de paasdagen hebben we niet allemaal visite gehad, dus dan is het gezellig pasen nog een keer samen te vieren.” En bij de afsluiting werden de leerlingen bedankt met applaus en de opmerking “Jullie hebben het geweldig gedaan en jullie kunnen dit wel vaker doen”.

“Jullie hebben het geweldig gedaan en jullie kunnen dit wel vaker doen”

De leerlingen volgen gedurende hun opleiding Sociaal Werk een speciaal programma. Young Leaders is een programma voor jongeren en bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. In het trainingsgedeelte worden deelnemers in 10 bijeenkomsten uitgedaagd om zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten, de manier waarop zij die kunnen inzetten in hun eigen leven en voor hun woonbuurt, en versterken zij hun vaardigheden op het gebied van presenteren, organiseren en samenwerken. Het eerste traject werd afgerond op 1 maart met de uitreiking van een certificaat. Daarna startte het tweede deel van het traject in samenwerking met Welcom. De leerlingen krijgen les vanuit het Albertusgebouw in Didam. Het tweede deel is onderdeel van de opleiding en bedoeld om praktijkervaring op te doen. Maatschappelijke diensttijd (MDT) biedt jongeren tussen de 12 en 30 jaar de kans om gedurende een aantal weken tot maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.
De komende weken werken ze samen aan de voorbereiding van vier inspirerende en leuke activiteiten voor inwoners van de gemeente Montferland. De eerste activiteit is geweest voor de groep ouderen. De komende weken worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen die minder te besteden hebben of minder sociale contacten hebben.

Op zaterdag 22 april kunnen kinderen tussen de 11 en 13 jaar gratis mee naar zwembad Bahia in Bocholt voor een middag zwemplezier. De doelgroep zijn kinderen die graag nieuwe kinderen willen ontmoeten. De groep vertrekt gezamenlijk om 12 uur (vervoer is geregeld) en na afloop gaan ze samen eten. Wilt u uw kind opgeven voor deze activiteit? Mail voor 21 april, 17.00 uur naar f.vandijken@welcommail.nl of myrthe137@gmail.com. Er is plaats voor maximaal 10 kinderen en vol = vol.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal