The Gents met Voices in the snow. Foto: PR

The Gents met Voices in the snow. Foto: PR

PR

The Gents zingen kerstconcert in Kasteel Huis Bergh

Muziek

‘s-HEERENBERG - ‘Voices in the snow’ is de titel van het sfeervolle kerstconcert dat The Gents op zondag 11 december geven in Kasteel Huis Bergh. De stemmen van dit mannenensemble, met zijn unieke geluid vanwege de sprankelende heldere klank van de countertenoren en de diepe, warme basklanken, verlichten en verwarmen de donkere decembermaand. Bekende kerstliederen, afgewisseld met onbekende parels uit de a capella koormuziek zorgen voor een echt kerstgevoel.

In 1999 legden enkele zangers uit het Roder Jongenskoor de basis voor een nieuw mannenensemble. Onder leiding van dirigent Peter Dijkstra bestormden The Gents succesvol de nationale en internationale muziekpodia. Sinds begin 2018 staat Annemiek van der Ven bij The Gents aan het roer.
Hun repertoire beperkt zich niet tot een specifieke periode. Het koor verslond veel ijzeren repertoire voor mannen: Byrd, Tallis, Poulenc en Duruflé stonden allemaal op de lessenaar. Daarnaast schreven diverse componisten en arrangeurs speciaal voor The Gents, zoals Wouter van Belle, Joost Kleppe, Bob Zimmerman, Jetse Bremer en Monique Krüs. Van renaissance tot romantiek, pop en jazz, de mannen zingen het met verve.
Met enige regelmaat werken The Gents samen met gerenommeerde kunstenaars. De afgelopen jaren waren dat onder anderen de musici Lenneke Ruiten, Johannette Zomer, het Haags Saxofoon Kwartet en Wishful Singing en voor hun laatste project ‘Denkend aan Holland’ de dichters Hanneke van Eijken en Anne Broeksma.
Het concert begint om 16.30 uur. De entree bedraagt 23 euro, kinderen tot 13 jaar en CJP 13,50 euro. Kaarten kunnen worden gekocht op onderstaande website of gereserveerd via e-mail info@huisbergh.nl (onder vermelding van kerstconcert) of telefonisch 0314-661281.


huisbergh.nl/evenementen/programma/kerstconcert/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal