Vrijwilligers planten een bosje voor de koeien van de familie Evers-van Schriek in Zeddam. Foto: SLG
Vrijwilligers planten een bosje voor de koeien van de familie Evers-van Schriek in Zeddam. Foto: SLG

Buitenwerkdag bij biologische boer in Zeddam

Natuur

ZEDDAM - Op vrijdag 15 maart houdt Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een snoeimiddag bij de biologische melkveehouderij van de familie Evers-van Schriek in Zeddam. Samen met vrijwilligers gaan ze een houtsingel onderhouden en jonge aanplant vrij maken van onkruid. De werkdag duurt van 13.00 tot 15.30 uur en begint met koffie/thee en uitleg. Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl.

Wendy Evers en Koen van Schriek runnen (samen met de kinderen) een biologisch melkveebedrijf in Zeddam. Het gezin wil het bedrijf graag verder aankleden met de aanleg van natuurelementen. SLG heeft hiervoor een plan gemaakt maar helpt ook met het werven van vrijwilligers om het landschap rond de boerderij te onderhouden.
Afgelopen vrijdag kwamen maar liefst 23 vrijwilligers helpen met de aanplant van een bosje. Zij hebben 300 inheemse struiken geplant. Een geslaagde en gezellige werkdag!
Wendy Evers en Koen van Schriek lichten toe: “Wanneer het vee straks zelf wat zou kunnen rondstruinen langs een voederhaag of van een wilg kan eten als het pijnstilling nodig heeft. Wanneer we minder of geen mineralen van elders hoeven betrekken maar de koe het zelf kan vinden.”

Dit is de tweede buitenwerkdag waarvoor Koen en Wendy bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Aanmelden

Op 15 maart is er weer veel te zagen en te snoeien. Lijkt je dit ook leuk? Aanmelden voor de werkdag op 15 maart kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-evers-schriek.

Dit is een activiteit van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant