Woningbouw in Beek. Foto: Gemeente Montferland
Woningbouw in Beek. Foto: Gemeente Montferland Gemeente Montferland

Gemeente koopt grond in Beek voor woningbouw

Wonen

BEEK - De woningnood groeit en het bouwen van woningen staat hoog op de agenda van de gemeente Montferland. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met twee koopovereenkomsten voor grond in Beek/Loerbeek, waar naar schatting zo’n zestig woningen gebouwd moeten worden. 

De grond die nodig is als toekomstige uitbreidingslocatie voor woningbouw in Beek heeft een oppervlakte van 24.620 vierkante meter en bevindt zich ten noodoosten van de rotonde Sint Jansgildestraat-Arnhemseweg.
Na het instemmen van het college met de beide koopovereenkomsten, wordt de gemeenteraad verzocht om geld beschikbaar te stellen om de twee percelen aan te kopen. Daarnaast moeten de leden en het bestuur van het gilde of broederschap van St Jan instemmen met de koopovereenkomst omdat zij eigenaar zijn van een van de tweepercelen.
Als alles rond is, gaat de gemeente in gesprek met de buurt. “Omwonenden mogen meedenken hoe en waar ze de nieuw te bouwen woningen op het perceel indelen,” legt wethouder Walter Gerritsen uit. “We streven naar variatie tussen (betaalbare) koop- en huurwoningen. De kavels die wij zelf uitgeven hebben een zelfbewoningsplicht voor drie jaar. Hiermee voorkomen we dat beleggers kavels opkopen en de woningen voor hoge prijzen doorverkopen of duur verhuren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal