Links Soraya Boer en rechts Terra Wieggers. Foto: Roel Kleinpenning

Links Soraya Boer en rechts Terra Wieggers. Foto: Roel Kleinpenning

Inter Primeur Interieur Experience Center geopend in Ulft

Zakelijk

ULFT – Meubelmakerij Inter Primeur in Ulft is gespecialiseerd in het ontwerpen en uitvoeren van interieurs en meubels voor winkels, kantoren, horeca, onderwijsinstellingen en natuurlijk woningen van particulieren. Omdat de trend tegenwoordig steeds meer richting ‘maatwerk’ gaat, opent Inter Primeur een Experience Center waar interieurontwerpers, (binnen)huisarchitecten en hun klanten in alle rust kunnen bekijken en bespreken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Maar vanzelfsprekend is iedereen van harte welkom.

Door Walter Hobelman

Interieurontwerpster en -styliste Sandra Overbeek uit Ulft heeft samen met Inter Primeur eigenaren Gerwin Sessink en Gerard Koster het Experience Center ontworpen en mede gerealiseerd. “We kennen Sandra al een tijdje en we merkten dat we in feite met hetzelfde idee rondliepen. Bij Inter Primeur wilden we graag op een frisse manier inspiratiemogelijkheden bieden, maar we wisten niet precies hoe we dat moesten aanpakken. Samen met Sandra en onze eigen ontwerpsters Soraya en Terra zijn we uiteindelijk tot iets moois gekomen dat voor de regio Achterhoek echt wel uniek te noemen is.” Sandra is zelfstandig ondernemer en werkt onafhankelijk van Inter Primeur. “Uiteraard praten we wel veel samen en komen dan tot ideeën als dit en dat is voor beide partijen winst.”

De gehele showroom is volledig onder handen genomen en is nu een plek waar volop inspiratie opgedaan kan worden. “Er is een complete keuken opgesteld, een woonkamer, slaapkamer en andere hoeken waar zichtbaar is gemaakt wat er allemaal mogelijk is op het gebied van meubels, stoffering en verlichting.” De ruimte is te boeken voor interieurarchitecten en ontwerpers om samen met hun klanten hier naartoe te komen, een dagdeel alles te bespreken en te bekijken en ter plekke ideeën opdoen”, aldus Sessink. “Wat het extra interessant maakt is de mogelijkheid om ook even de productie werkplaats in te lopen, zodat men een indruk kan krijgen hoe wij onze producten maken.”

Met het Experience Center wil men een nieuwe weg inslaan. “Samen met onze leveranciers en stylisten willen we meer een community vormen waarin kennis en vakmanschap gedeeld kan worden. Ontwerpers zijn nu veel tijd kwijt met het bezoeken van beurzen en shows, hier in ons Experience Center is bij wijze van spreken net zoveel nieuws te vinden en men hoeft er minder ver voor te rijden.”

Inter Primeur is groot geworden door het leveren van maatwerk. “De tijd dat elke horeca gelegenheid en elke wachtkamer er hetzelfde uitzien, is voorbij. Bedrijven willen zich onderscheiden en klanten een goede indruk geven. Personeelskantines worden sfeervoller en zorgen ervoor dat medewerkers zich er dan ook meer ‘thuis’ gaan voelen. Wij zijn hier volop mee bezig en ook voor dergelijke projecten zijn ondernemers welkom in ons Experience Center.”

Het draait in het Experience Center dus vooral om beleving. “Meubels moet je niet alleen voelen en uitproberen, maar ook ruiken. Ons Center is interactief, wordt voortdurend verfrist en in samenwerking met leveranciers worden de nieuwste trends, producten en materialen gepresenteerd. Het is dus een ideale plek voor ontwerpers om alles onder één dak te vinden, te kunnen combineren en te experimenteren. Mensen willen niet eindeloos shoppen en verschillende adressen afgaan. In ons Experience Center kan men ontdekken of datgene wat men wil ook daadwerkelijk haalbaar is en juist omdat we maatwerk kunnen bieden is de uitkomst vaak verrassend. Wij ontzorgen onze klanten.”

Vrijdag 12 april is de officiële opening voor genodigden, op zaterdag 13 en zondag 14 april mag iedereen een kijkje komen nemen in het Inter Primeur Experience Center en in onze werkplaats, die gevestigd zijn aan de Oerseweg 4 in Ulft.

Links Soraya Boer en rechts Terra Wieggers. Foto: Roel Kleinpenning

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant