Zwerfafvalbrigade in actie. Foto: PR
Zwerfafvalbrigade in actie. Foto: PR PR

Zwerfafvalbrigade: nieuwe aanpak van zwerfafval ook in Zeddam

Natuur

ZEDDAM - In samenwerking met de gemeente Montferland organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond over een nieuwe aanpak van zwerfafval in Zeddam. De informatieavond vindt plaats op donderdag 21 april in het Imminkhuis  aan de Bovendorpsstraat 8a in Zeddam. De bijeenkomst begint om 19.30 uur met koffie en thee. Iedereen is welkom. 

Het concept van Zwerfafvalbrigade wordt nader uitgelegd en vragen worden beantwoord.
In de gemeente Montferland zijn steeds meer mensen actief bezig met het opschonen van de omgeving, alleen of in groepjes. Onder het motto van ‘samen bereik je meer’ willen SLG en de gemeente Montferland Zwerfafvalbrigades oprichten. Deze groepen van enthousiaste vrijwilligers trekken er samen of alleen op uit om zwerfafval te verzamelen. Dat geeft leuke contacten in de buurt én een schone omgeving.

Succesvol
De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. Inmiddels zijn er zes Zwerfafvalbrigades actief in deze gemeente: in Beek, Didam, Kilder, Nieuw Dijk, ‘s Heerenbergh en Stokkum. Het is een waardevolle aanvulling op de al bestaande initiatieven. Er zijn inmiddels al meer dan 60 Zwerfafvalbrigades opgericht in Gelderland.
Deelname is vrijblijvend en kost weinig tijd. De brigade spreekt zelf af wanneer ze erop uit trekt, hoe groot de groepjes zijn en op welke locaties de deelnemers actief zijn. Voordat de brigade van start gaat krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van SLG. Ook ontvangen zij alle benodigde materialen. De gemeente zorgt voor afvoer van het afval.


landschapsbe-heergelderland.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal