Foto: Milou Oomens
Foto: Milou Oomens

Sterrenkijken vanuit ‘s-Heerenberg tijdens Nacht van de Nacht

Natuur

‘S-HEERENBERG - Op zaterdag 28 oktober is het weer de Nacht van de Nacht en kun je met activiteiten in heel Gelderland het donker beleven. Ook vanuit ‘s-Heerenberg kan je turen naar de sterrenhemel. 

De Nacht van de Nacht is dit jaar extra bijzonder: het is én volle maan, én er is een gedeeltelijke maansverduistering te zien. In Gelderland kun je bij verschillende sterrenwachten kun je de nachtelijke hemel bekijken.  

Sidewalk Astronomy Montferland zal je bij helder weer kennis laten maken de mooiste showpieces die in deze tijd van het jaar aan de sterrenhemel te zien zijn. Planeten, sterrenstelsels, supernovarestanten, alles komt voorbij. Waar? Montferlandsestraat 7 in ‘s-Heerenberg. Let op, het evenement kan enkel doorgaan bij helder weer. Deelname is gratis, aanmelden via deze link.

Leer meer over het belang van duisternis voor de natuur en laat zelf het licht deze nacht uit: er zijn tal van andere activiteiten voor kinderen én volwassenen: wandel bijvoorbeeld met de boswachter door de bossen van Loenen, vaar over de gitzwarte Berkel met een authentiek scheepje bij Lochem of dineer in het donker in Arnhem en Otterlo.

De Nacht van de Nacht is een landelijke campagne tegen lichtvervuiling en voor meer donkerte en wordt jaarlijks georganiseerd door de landelijke Natuur en Milieu Federaties. Tijdens deze nacht doen zoveel mogelijk mensen, gemeenten en bedrijven het licht uit en kun je met activiteiten in heel Nederland het donker beleven.

Bekijk het hele programma via deze site.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal