Marianne Bouwman (midden) bij één van haar groepslessen in de buitenlucht tijdens corona. Foto: PR
Marianne Bouwman (midden) bij één van haar groepslessen in de buitenlucht tijdens corona. Foto: PR PR

Nieuwe beweeggroep gaat van start

Zorg

MONTFERLAND - In de gemeente Montferland zijn er veel mogelijkheden om te sporten en bewegen. Om inwoners kennis te laten maken met het diverse aanbod staat regelmatig een initiatief in de schijnwerpers. Dit keer is het podium voor een nieuwe beweeggroep: Bewegen als Medicijn.

BodyPlus start op maandagochtend 23 mei om 10.45 uur in de gymzaal van ’t Gildehuis in Stokkum met de nieuwe groepsles ‘Bewegen als Medicijn’. In beweging blijven is voor iedereen belangrijk. Ook als bewegen wat meer moeite kost door bijvoorbeeld ziekte. Deze nieuwe groepsles is er speciaal voor iedereen waarbij bewegen niet (meer) zo vanzelfsprekend is.
De nieuwe groepsles staat onder leiding van Marianne Bouwman. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring met het geven van groepslessen op sportscholen. In de afgelopen jaren heeft zij een indrukwekkende lijst aan diploma’s en certificaten voor sport, bewegen en voeding gehaald. Vanuit BodyPlus geeft ze wekelijks verschillende groepslessen: van het wandelen in een groep tot Power Yoga en trainen met gewichten.
Bij haar lessen ziet ze soms dat deelnemers door bijvoorbeeld ziekte noodgedwongen moeten afhaken: “Mijn motivatie is om iedereen met sport en bewegen mee te laten doen. Soms lukt dat helaas niet meer in één van mijn reguliere beweeggroepen. Als iemand dreigt uit te vallen, dan wil ik degene toch motiveren om in beweging te blijven. Met de nieuwe beweeggroep Bewegen als Medicijn gaat mij dat lukken.”
Marianne licht aan de hand van het voorbeeld van de ziekte van Parkinson toe hoe belangrijk in beweging blijven is: “Parkinson is een hersenziekte met gevolgen voor bewegen. Zo gaat het denken steeds trager en is het lastig om meerdere dingen tegelijk te doen. De wereld van Parkinson patiënten verkleint zo stap voor stap. Daardoor komt de drempel om te bewegen steeds hoger te liggen.” Om Parkinson klachten te verminderen, is juist regelmatig bewegen van belang. Marianne legt uit: “Beweging versterkt de verbindingen tussen de verschillende hersengebieden en remt zo het krimpen van de hersenen af.”
Een ‘Bewegen als Medicijn’ les duurt drie kwartier. Er is volop afwisseling in oefeningen en spelvormen om zo de balans, concentratie, coördinatie, flexibiliteit en spierkracht te trainen. Door de kleine groepen is er veel ruimte voor rustig en duidelijke uitleg door de instructeur. Plezier is het allerbelangrijkste bij deze groepsles en gezelligheid staat hoog in het vaandel. Zo is er na afloop altijd koffie en thee om gezellig na te praten. Marianne: “Uiteraard vergeten we tijdens de les niet om de allerbelangrijkste spiergroep te trainen, namelijk de lachspieren. Want als je lol hebt in bewegen, dan blijf je bewegen. Het motto van deze les is dan ook niet voor niks: ‘Neem jezelf niet al te serieus!’.”

Kennismaken
Op maandag 23 mei en op maandag 30 mei zijn er van 10.45 tot 11.30 uur gratis proeflessen om geheel vrijblijvend kennis te maken met deze nieuwe beweeggroep. De locatie van de lessen is het Gildehuis van het Sint Oswaldus (Pastoor van Sonsbeeckstraat 4) in Stokkum.
Na de proeflessen zijn de kosten 18 euro per maand. De groepsles ‘Bewegen als Medicijn’ staat ook in het aanbod van Meedoen in Montferland. Zo is het voor inwoners met weinig inkomen ook mogelijk om mee te doen.
Aanmelden voor de proeflessen voor ‘Bewegen als Medicijn’ is mogelijk via het contactformulier op de website of via het telefoonnummer: 06-49926792.


www.bodyplusonline.info

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal