Afvalzak.
Afvalzak. Pixabay

Zwerfvuilactie in Loil

Natuur

LOIL - Vrijdagavond 8 april wordt in Loil de zwerfvuilactie gehouden. Na twee ‘coronajaren’ wordt deze jaarlijkse activiteit weer opgepakt door de werkgroep Natuur en recreatie van de Kontaktraad Loil.

De Loilse zwerfvuilactie sluit aan bij de landelijke Opschoondag, die 19 maart is gehouden. Omdat deze op een zaterdag werd gehouden, waarop veel kinderen sporten of andere activiteiten hebben, kiest Loil altijd voor een vrijdagavond, kort na het begin van de zomertijd. Op deze manier kan ook de jeugd hierbij worden betrokken, waarmee ook bewustwording wordt gecreëerd.
Naast deze jaarlijkse zwerfvuilactie gaan wekelijks enkele vrijwilligers in Loil op pad om het achtergelaten afval op te ruimen. Ook zijn voor Loilse wandelaars afvalknijpers en afvalzakken beschikbaar om tijdens een wandeling hieraan hun steentje bij te dragen.
Dit alles om Loil en haar mooie buitengebied zoveel mogelijk vrij te houden van zwerfvuil. Natuurlijk begint dit met een oproep om geen afval achter te laten.
De zwerfvuilactie begint vrijdagavond 8 april om 18.00 uur vanaf het kerkplein in Loil. Alle hulp is welkom. Aanmelden vooraf door een mail naar kontaktraad@loil.nl is handig, maar ook zonder aanmelding is iedereen van harte welkom. Voor afvalknijpers, handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd.
Na afloop staat voor alle vrijwilligers koffie, thee of een andere versnapering klaar in ’t Hart van Loil om even gezellig na te praten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant